Lööppi -otsikoilla lisää mielenkiintoa Puolivälinkankaan kehittämiseen

Julkaistu: 13.09.2017

Kaleva otsikoi Puolivälinkankaan kehittämiseen liittyvien ideasuunnitelmien julkistamista otsikolla:

”Puolivälinkankaalla puretaan kerrostaloja ….”

Puheet purkamisesta ovat kovasti liioiteltuja tilanteessa, jossa vasta selvitellään erilaisia vaihtoehtoja Puolivälinkankaan kehittämiseksi Menninkäisentien varressa.

Kyseessä on pitäjänteinen kehittämishanke, jolla varmistetaan Puolivälinkankaan vetovoiman säilyminen ja tarvittava uudistuminen. Viidessä kymmenessä vuodessa asumisen tarpeet ovat muuttuneet niin paljon, että osa nykyisistä taloista vastaa nykyiseen kysyntään kovin huonosti.

Vastaava hanke Kaukovainiolla käynnistyi 2012 ja ensimmäiset talot puretaan aikaisintaan 10 vuoden kuluttua hankkeen käynnistymisestä ja ennen purkua ehditään rakentaa uusia taloja purettavien tilalle.

Puolivälinkankaallakin ideoiden laatimisesta kuluu runsaasti aikaa ennen kuin meillä on käsissä uusi asemakaava alueen kehittämisen pohjaksi. Asemakaavan valmistumisen jälkeen tehdään rakennussuunnittelua ja rakennetaan uusia taloja ennen kuin päästää purkamisvaiheeseen. Mahdollinen purkaminen on siis vielä vuosien päässä.

Ideasuunnitelmissa esillä oleva alue on rakennettu sen verran väljästi, että uuden rakentaminen voidaan toteuttaa vaiheistaen ennen vanhan purkua ja asuntomäärä alueella ei vähene hankeen aikana. Mahdollinen purku koskee lähinnä Sivakan kohdetta Ahkera-Salpa, jonka asukkaille hankkeen myötä järjestyy uusi koti ja kodittomuus ei ole kenenkään kohtalona tämän hankkeen seurauksena.

Nyt esillä olevien neljän idealuonnoksen avulla haetaan erilaisia vaihtoehtoja tulevaisuuden asumiselle Puolivälinkankaalla. Alueen asukkailta saatava palaute on tärkeä osa kehityshanketta. Saatavan palautteen avulla voidaan idealuonnoksia edelleen kehittää siten, että alue kehittyy kaikkien osapuolten eduksi.

Nyt on mahdollisuus vaikuttaa

https://www.ouka.fi/oulu/kaupunkisuunnittelu/puolivalinkangas

Jaa:

Avainsanat: , , , , , , ,

Raimo Hätälä

Kirjoittaja on Sivakan toimitusjohtaja.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *